torsdag 1 oktober 2015

Inser att hon behöver sin egen blogg för att kunna dokumentera och följa upp själv :)

Japp, jag startar upp en egen blogg för Little Miss Sunshine. Vet inte hur länge den kommer fortgå men fram tills renoveringen är klar iallafall :)
Har letat bra mood board appar men inte hittat någon som jag känner mig bekväm med, jag gillar ju bloggidén så nu kör jag här istället. Då är det lätt att sammanställa fundera och ventilera.
Så välkomna hit!

Igår var jag ute en sväng och började så smått inventera vad som finns i gömmorna...
Jag inser att denna lilla vagn är i extremt gott skick för att vara så gammal och ändå varit med. Inga fuktfläckar inne och inga fönster eller annat som läcker.
Jag hittade till och med orginalpapprena och instruktionsboken i ett av skåpen :) Ibland är det bra att aldrig kasta saker...
Kanske är det på gränsen till synd att måla om invändigt... Först ska det städas och tvättas ordentligt sen får vi väl se...

Jag insåg iallafall att man kunde ändra planlösningen i bak, istället för två parallella soffor gick det att bygga en hörnsoffa och ha bordet mot sidoväggen. Tjohooo, vilken skillnad i utrymme!
Jag hade tänkt att jag skulle bygga en fast säng här men ångrade mig igår och kommer istället fixa nya dynor för att ha kvar flexibiliteten i planlösningen. Behöver hitta nya väggfästen till bordet bara ;)

Den gamla toaletten får bli till garderob och den gamla garderoben kommer bli typ skafferi.

På agendan nu står att fixa:
Förvaring och smarta lådor för alla grejjor som redan finns i husvagnen.
Kasta det vi inte behöver.
Ta ner orginalgardinerna, kolla rullgardinerna, tror det var någon som behöver lagas.
Skruva ner krokar och korgar så vi kan måla, om vi nu ska måla.... Är lite ambivalent i den frågan just nu ;)
Skrubba spis, vask och diskbänk.
Börja maskera för målning...
Kolla hur svårt det är att skruva loss inredningen för att lägga in ny matta... Vill ha en grå balkongmatta, typ heltäckningsmatta istället för plastmattan. Och vill helst ha den så hel som möjligt.
Hitta en snygg mosaik (guld) att sätta i köket, här ska det upp :)
Snygg dekorationsplast eller tapet för de "vita" luckorna och dörrarna. Vitt som grund men sen får det gärna finnas toner från tänkt färgschema.

Färgschema som jag tänker är vit bas, bevara bruna trädetaljer, dessa är ganska kalla och funkar med grått, guld, koppar
och silver.

Jag skulle även vilja ha en liten kristallkrona över bordet och ett par av taklamporna är riktigt tråkigt fyrkantiga och kommer bytas ut. De som ser ut som båtlampor, sådär avrundade och fina de kommer behållas,  inser att jag behöver fota lite i vagnen och lägga ut :)
Andra saker som behöver fixas är myggnätsramar till taklucka och fönster, just nu är det bara klistrat kardborreband och sen nät.... Vill ha det lite mer strukturerat än så. Men nu är det den myggfria årstiden i Norrland så det får vänta ett tag.

Nåja, just nu känns det som att man skulle vilja ha 4 veckors semester och bara vara i renoveringen men så ser ju inte livet ut...

Men hur som, varmt välkomna om ni vill hänga på denna resa. Målet är att vara klar till vårsäsongen och kunna nyttja denna skönhet några år till.
Har ni tips eller funderingar så kommentera gärna.

Ha en underbar dag därute!!! Det har jag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar