måndag 5 oktober 2015

Rensat ut skräp och skruvat bort massor med saker...



I fredags fick jag någon timme över på kvällen och valde att gå ut och fixa lite i Sunshine, beväpnad med sopsäck, rengöringsmedel och några plastbackar tog jag mig an utmaningen...
Eller ja, det är ju inte någon speciellt stor utmaning men ändå. Jag plockade ner gardinerna, skruvade ner krokar och tömde skåp och lådor. Jag tog hand om verktygslådan och insåg att pappa skickat med typ allt man skulle kunna behöva vid en eventuell krissituation.
Måste fylla på vatten i tanken och ta med mig en hink med varmvatten nästa gång för att kunna skura ordentligt… Det blåste så in i bängen så jag orkade inte börja släpa dessa saker då, plus att jag måste flytta på henne till det stället hon ska stå i vinter, får bli till veckan att dra dit henne, handlar om ca 30 meter men det ska göras…

Sen stod jag länge och funderade inne i badrummet… Ska man måla över den illorangea färgen eller bara inreda med vita möbler? Lägga in en sjysst ljus matta på golvet och sen helt enkelt låta det vara? Det finns ju utrymme för någon slags byrå där handfatet satt fast och en klädstång på motsatt vägg för skjortor etc, under den finns även plats för en skohylla.
Med andra ord en liten mini-walkin-closet. Hur lyxigt som helst. Även här är ju kristallkronan given… Frågan är bara om väggarna ska få vara orangea eller inte…
Ska fota den, så får ni se vad jag menar.

Jag hann även förbi IKEA på lunchen och kollade lite snabbt på möbeltyger, det är rätt vettiga priser och då jag inte vill ha annat än ett neutralt grått tyg kommer det förhoppningsvis inte dra iväg för mycket för dessa.
I veckan har jag även svängt förbi RUSTA där mysiga mattor finns och även en del tapeter som jag tycker är intressanta, dock har jag sållat bort några som i verkligheten inte var alls snygga...frågan är ju om man ska köra på tapet eller på dekorplast/folie på de ytor som ska fixas till.
I min värld är det:
dekorplast läder
Kylskåpsdörren
Lådan
Div skåpsdörrar och andra ”vita” luckor
De två stora dörrarna till ”toan” och ”garderoben”.
Även borden skulle kunna ”kläs om” med dekorplast och köksbänken.

Jag har ju tänkt sätta mosaik ovanför köksdelen och även på den vägg som är mot dörren sett. Kanske ska man helt enkelt även sätta mosaik på bänken? Ja, jag vet inte riktigt än eller byta ut skivan mot någon träskiva eller laminatskiva.

Det ligger lixom en tanke och skvalpar i bakhuvudet att göra denna till någon westernvagn, kombinationen, läder/trä/vita spetsar.
Typ Lilla huset på prärien goes glamping goes Karen Blixt mitt afrika… Tror jag behöver fler husvagnar…
Hittade sjukt cool dekorplast med lädertema… frågan är bara hur den rödbruna färgen funkar till det kalla mörka valnötsträet… inte direkt ;)
Sen är ju djurmönster alltid sååå inne…


Jag tror minsann att det får bli lite besök till div loppisar inom en snar framtid, känns som att man kan fynda riktigt roliga saker där.
Vissa saker vill jag ha nytt ex mattor till golvet, kuddar, dyntyg och gardiner… om man inte stöter på de där perfekta, bomullskapporna med hålspetsmönster… Ja det är ju inte helt lätt när man har en ganska klar bild i huvudet vad man vill ha ;)
Men andra saker, glas, tallrikar, skålar, lampor och övriga inredningsdetaljer kan man ju fynda och återanvända. Jag är inte helt förtjust i plastserviser och plastglas. Får helt enkelt lösa förvaringen på porslinet när man kör istället.

Denna vecka kommer tyvärr innebära väldigt lite fri tid att pyssla, ska tävla en av hästarna i helgen så det blir till att trimma istället ;) Helt eget val och otroligt skoj men lördagen kommer ändå förhoppningsvis ha några timmar över till att skura. Sen börjar ju det roliga att dekorera!!!
Men först måste jag mäta alla ytor, inser det varenda gång jag tittar på saker att jag inte har några mått... Känns som en ganska väsentlig grundförutsättning i arbetet :)

Åååååh det kliar i fingrarna :) 

Nåja, ha en underbar dag därute... Det har jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar